<
Rockefeller Group

10Edison Warehouse

Edison, NJ

Project Details

A copper and white titan is emerging off Interstate 287 in Edison, New Jersey. Take Exit 10 and you’ll be face-to-face with this speculative project comprised of 900,000 sf of warehouse space and 6,600 sf of office spaces. A standard 40-foot clear, 10Edison boasts visibility from adjacent highways and the New Jersey Turnpike. Copper and white formliner embellish the warehouse’s southern corner—the copper canopies tie in Rockefeller Group’s branding and brings warmth to the crisp, white facade. The formliner adds texture to the building corners and transitions to a set of reveals.

To mimic the copper canopies within the office fitout, patterning and soffets are used to frame interior features like the reception desk, further integrating the exterior design motif. The offices are bumped out at building corners to accentuate them from the walls and the tilted design of the large, copper paneling from the facade create break-out spaces for the office users.

The angle construed by the tilted south wall and plan defines an outdoor plaza. The plaza buffers the loading docks from the offices, a natural harmonious balance of work and play.

Inspiration
Inspiration Image 1Inspiration Image 2Inspiration Image 3Inspiration Image 4Inspiration Image 5Inspiration Image 6
Process
Process Image 1Inspiration Image 7Process Image 2Process Image 3Process Image 4Process Image 5

SPECS

Tags